Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe herbatniczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 225 gram
cukier 1/2 szklanki
Syrop: 1/2 szklanki
jajko 1/2 sztuki
mąka tortowa 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe herbatniczki

Miękkie masło utrzeć z cukrem i 1/2 łyżeczki na krem, następnie dodać jajko i nadal ucierać, mąkę przesiać i małymi porcjami dosypać do utartego kremu na zmianę z syropem korzennym z miodem. Po połączeniu się wszystkich składników ciasto przełożyć do miski i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i wyciąć kształt ciastek.
Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich ciasteczka,
piec w temp. 180st około 10-12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 25.06.2017 13:46
Cudowne ciasteczka:)
jagoda5913 25.06.2017 12:40
pyszne ciateczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak