Miodowe herbatniczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    225 gram
  • cukier

    1/2 szklanki
  • Syrop:

    1/2 szklanki
  • jajko

    1/2 sztuki
  • mąka tortowa

    4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem i 1/2 łyżeczki na krem, następnie dodać jajko i nadal ucierać, mąkę przesiać i małymi porcjami dosypać do utartego kremu na zmianę z syropem korzennym z miodem. Po połączeniu się wszystkich składników ciasto przełożyć do miski i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i wyciąć kształt ciastek.
Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich ciasteczka,
piec w temp. 180st około 10-12 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 25.06.2017 13:46
Cudowne ciasteczka:)
jagoda5913 25.06.2017 12:40
pyszne ciateczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat