Przepis i sposób przygotowania na: miodowe ciacho z orzechami
Kroki postępowania
po upieczeniu przekrajamy na pół.
2 łyżki mąki pszennej
100 gram cukru pudru
200 gram masła
3 łyżki mąki ziemniaczanej
500 ml mleka
cukier waniliowy
Mąką pszenną i ziemniaczaną połączyć, ugotować tak jak budyń na mleku. Wystudzić.Masło utrzeć z resztą składników a następnie dodawać masę mączną aż powstanie krem.
Pół masy smarujemy pierwszą część biszkoptu, resztę na górną warstwę.
30 dag orzechy włoskie
80 gram cukru
120 gram masła
3 łyżki miodu
Orzechy siekamy, a cukier karmelizujemy .Dodajemy do powstałego karmelu masło, orzechy i miód.
Odczekamy aż przestygnie trochę i polewamy na wierzchnią warstwę.
Smacznego !