Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa tarta

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto miodowe: masło 5 dag
mąka tortowa 45 dag
mleko 4 łyżka
miód prawdziwy 2 łyżki
jaja 1 szt
cukier puder 15 dag
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 1,5 szklanki
sos miodowy
miód 2 łyżka
masło 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa tarta

Jajko ubić z cukrem.
Masło (5 dag), 4 łyżki mleka i 2 łyżki miodu podgrzać.
Wszystko wymieszać z mąką i sodą. Rozwałkować cienko i wykleić ciastem formę do tarty. Piec w 180 stopniach przez 15- 20 minut.

Z budyniu i 1,5 szklanki mleka ugotować budyń. Wystudzony przełożyć na ciasto.

Miód rozpuścić za masłem.

Tak przygotowanym sosem polać tartę przed podaniem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak