Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa marynata do udek z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryczka chili 1 sztuka
miód 4 łyżki
wanilia laski 1/2 laski
anyż 2 gwiazdki
sos sojowy 50 ml
olej rzepakowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa marynata do udek z kurczaka

Papryczkę należy bardzo drobno pokroić. Z wanilii wyjmujemy ziarenka dodajemy do papryki. Dodajemy miód anyż i sos sojowy. Na koniec wlewamy olej. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Zalewamy nią udka z kurczaka i marynujemy co najmniej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak