Mintajowe racuszki

Mintajowe racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    800 g
  • jajko

    2 szt
  • pęczek szczypiorku

    1 szt
  • mleko

    200 ml
  • kasza manna

    2 łyżka
  • pieprz

    1/2 łyżeczka
  • fit up do ryb i owoców morza

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

    200 ml
  • bułka czerstwa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą i osuszoną rybę zmielić.
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Do miski wrzucić rybę, bułkę, wszystkie przyprawy, zmiksowane jajka i posiekany szczypiorek.
Na patelni rozgrzać olej.
Wyrobić masę, kłaść porcje masy łyżką formując racuszki i smażyć po około 4 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 20.07.2012 09:37
musze wypróbowac
rjustysia 17.06.2012 20:15
Bardzo chętnie zjadłabym teraz taką rybkę:)
treonina 03.10.2011 12:28
Ryba w każdej postaci jest pyszna!
Małgorzata113 19.08.2011 18:24
świetny przepis
czekoladka_m 19.08.2011 17:56
Wyglądają bardzo smakowicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat