Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj ze szpinakiem i cytrynką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 4 szt.
Zalewa:
olej roślinny 4 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sól
szpinak mrożony 900 gram
śmietana 12% 2 łyżki
przyprawa kucharek 1 łyżka
margaryna 1 łyżka
cytryna 4 plasterki
czosnek 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj ze szpinakiem i cytrynką

Kroki postępowania

1
Zalewa: z musztardy, oleju i przyprawy do ryb przyrządzamy tzw. panierkę
Krok 1 - Mintaj ze szpinakiem i cytrynką foto
2
Rybę panierujemy z obu stron w zalewie musztardowej, lekko solimy. Smażymy na na patelni teflonowej.
Krok 2 - Mintaj ze szpinakiem i cytrynką foto
3
Szpinak obsmażamy na margarynie około 10 minut następnie dodajemy przyprawę kucharek.
Krok 3 - Mintaj ze szpinakiem i cytrynką foto
4
Do szpinaku dodajemy czosnek sprasowany.
Krok 4 - Mintaj ze szpinakiem i cytrynką foto
5
Gdy szpinak jest pod duszony dodajemy śmietanę 2 łyżki. Wszystko mieszając podsmażamy.
Krok 5 - Mintaj ze szpinakiem i cytrynką foto
6
Układamy rybę na szpinaku.
Krok 6 - Mintaj ze szpinakiem i cytrynką foto
7
Układamy cytrynkę. Przykrywamy podduszamy.
Krok 7 - Mintaj ze szpinakiem i cytrynką foto
8
Mintaj gotowy smacznego:)
Krok 8 - Mintaj ze szpinakiem i cytrynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 03.02.2014 14:31
pięknie podano
Barbara777 28.01.2014 17:25
ładna rybka i na pewno pyszna
adelajda 25.01.2014 07:43
szpinak i rybkę lubię będzie mi smakowało
paula99926 24.01.2014 21:52
pyszności, bardzo lubię
Ania84 24.01.2014 21:36
zdrowie na talerzu
danusia19671 24.01.2014 20:49
Po prostu poezja smaku
Jusiaa 24.01.2014 19:18
Ale świetna ta rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak