Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj zapiekany pod serem.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
ser żółty 200 g
pieczarki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj zapiekany pod serem.

Mintaja smażymy tradycyjnie w panierce z bułki tartej.
Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym lekko olejem. Układamy na niego starte pieczarki i przykrywamy każdy kawałek ryby plastrem sera.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni na 15 minut.
Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 02.03.2015 14:31
Taki prosty sposób na urozmaicenie podania ryby - mnie się podoba :)
Wacław 01.03.2015 12:16
smaki mojej zony :-)
misia53 28.02.2015 22:24
ooo... jaki fajny pomysł
kasiaw 28.02.2015 20:41
bardzo lubię zapiekane ryby
Joannasz3190 28.02.2015 20:19
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak