Mintaj z warzywami w wersji odchudzonej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    po 200 gram na osobę-u mnie 450 na 2 osoby
  • marchew

    300 gram
  • cebula

    1 duża
  • pieczarki

    150 gram
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • przyprawa do ryb

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mintaj z warzywami w wersji odchudzonej  foto
rybę rozmrażamy.Marchew,cebulę i pieczarki obieramy.marchew ścieramy na tarce,cebulę kroimy w piórka a pieczarki w plasterki.całość dajemy na patelnie,dodajemy sól i pieprz kolorowy do smaku.Podlewamy odrobiną wody i dusimy 5 minut.pod koniec dodajemy liście laurowe,ziele angielskie oraz koncentrat pomidorowy
Krok 2 - Mintaj z warzywami w wersji odchudzonej  foto
Ryby doprawiamy przyprawą do ryb.Krótko smażymy na patelni lekko posmarowanej olejem(1 łyżeczka)
Krok 3 - Mintaj z warzywami w wersji odchudzonej  foto
Rybę układamy na warzywach, na górze układamy kilka plasterków pieczarek i pod przykryciem dusimy 10 minut(tylko po to aby ryba przeszła smakiem warzyw-nie wysuszy się,a można ją dodatkowo podlać sosem z warzyw)
Aleksandra/Olcia
podajemy na gorąco jako obiad lub na zimno jako dodatek do pieczywa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara13 06.03.2016 17:11
chętnie bym się skusiła na taką rybkę
fotoviderek 05.03.2016 18:29
Rybka pierwsza klasa :)
KORAL 05.03.2016 18:28
Rybka pyszna..
ben-ka 05.03.2016 17:55
smaczne jedzonko !
paulina2157 05.03.2016 17:14
bardzo apetyczny
Czyki 05.03.2016 16:34
Znakomite danie i jak pysznie wygląda:)
Aleksandra/Olcia 05.03.2016 16:14
rybę kupuję mrożoną bez glazury,mimo to w trakcie smażenia i tak puści wodę.odlewamy ją.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat