Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z pestkami dyni i fasolką szparagową
Fasolkę szparagową (może być mrożona) przełamać na pół. Ja użyłam żółtej i zielonej. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać cebulę i czosnek - chwilę podsmażyć doprawiając pieprzem i solą. Gdy cebula się zeszkli dodać fasolkę szparagową i smażyć ok 5 min. Po tym czasie dodać pomidory, drobno posiekany koperek oraz ok 1 łyżeczki bazylii. W razie potrzeby doprawić jeszcze solą i pieprzem. Fasolkę dusić jeszcze ok 2-3 min.
Piekarnik rozgrzać do temp. 180*.
Do płaskiego naczynia do pieczenia wyłożyć fasolkę a na nią ułożyć kawałki ryby, które należy posypać pestkami dyni.
Potrawę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 min.