Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj z masłem waniliowym z grilla

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 60 dkg
przyprawa chińska pieć smaków 1 łyżeczka
wanilia 2 laski
pomarańcze 3 szt
masło 200 gram
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj z masłem waniliowym z grilla

Laskę wanilii kroimy wzdłuż na pół i zeskrobujemy nożem ziarenka mieszamy je z masłem.Filety kroimy na połówki solimy posypujemy pieprzem i chińską przyprawą.Pomarańcze obieramy ze skóry i białej błonki i kroimy w półcentymetrowe plastry.Przygotowujemy folię aluminiową do pieczenia o długości 70 cm składamy ją wszerz na pół a następnie zawijamy dwa naprzeciwległe brzegi żeby nam wyszła kieszonka.Każdy filet smarujemy masłem waniliowym i kładziemy na niego plaster pomarańczy.Do każdej kieszonki wkładamy po dwa filety z owocami zamykamy i kładziemy na dobrze rozgrzanym grillu.Kiedy kieszeń dobrze spuchnie od pary która nie będzie miała ujścia znaczy że ryba jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.11.2011 00:09
pyszne
Mirosława5 05.05.2011 07:39
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak