Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w warzywach i galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mintaj 2 płaty
marchew 1/3 szt.
seler korzeniowy 1/3 szt.
Wywar z rosołu 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
groszek konserwowy 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w warzywach i galarecie

Kroki postępowania

1
Mintaja przyrządzamy na parze wraz z warzywami seler, marchewka. Rybę należy przyprawić przyprawa do ryb.
Krok 1 - Mintaj w warzywach i galarecie foto
2
Bo ugotowaniu rybę przekładamy do naczynia. Układamy ją. Następnie dodajemy odrobinę groszku zielonego z puszki.
Krok 2 - Mintaj w warzywach i galarecie foto
3
Marchewkę kroimy według uznania i układamy na półmisku.
Krok 3 - Mintaj w warzywach i galarecie foto
4
Selera korzeniowego ugotowanego ścieramy na tarce na grubych oczkach. Posypujemy rybę.
Krok 4 - Mintaj w warzywach i galarecie foto
5
Szklankę wywaru z rosołu wlewamy do garnuszka i podgrzewamy. Gdy wywar jest gorący dodajemy łyżkę żelatyny. Mieszamy i czekamy do ostygnięcia.
Krok 5 - Mintaj w warzywach i galarecie foto
6
Zalewamy rybę i warzywa wywarem.
Krok 6 - Mintaj w warzywach i galarecie foto
7
Rybkę wkładamy do lodówki na 10- 15 minut. Ryba jest gotowa.
Krok 7 - Mintaj w warzywach i galarecie foto
8
Mintaj w warzywach:)
Krok 8 - Mintaj w warzywach i galarecie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 02.02.2014 13:28
ładnie wygląda i fajny pomysł na rybkę
Barbara777 02.02.2014 13:20
świetny pomysł
AnielskaSlodycz 01.02.2014 19:50
bardzo fajnie ci wyszła
Ania321 01.02.2014 14:22
pyszności :)
Krzysztof15 01.02.2014 12:54
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak