Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 1 szt
marchew 4 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
cebula 2 szt
olej do smazenia
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w warzywach

Kroki postępowania

1
Rybę kroimy na kawałki i przyprawiamy do smaku solą , mielonym czarnym pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Krok 1 - Mintaj w warzywach foto
2
Kawałki przyprawionej ryby panierujemy w mace pszennej, jajku oraz bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Krok 2 - Mintaj w warzywach foto
3
Obraną marchew, seler i pietruszkę oraz czosnek ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natomiast cebulę kroimy w piórka.
Krok 3 - Mintaj w warzywach foto
4
Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy resztę warzyw i przyprawiamy do smaku oraz dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Wszystko razem dusimy aż warzywa puszczą sok, wtedy dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę wg uznania.
Krok 4 - Mintaj w warzywach foto
5
Gotowy sos układamy na przemian z usmażona rybą.
Krok 5 - Mintaj w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 04.01.2017 11:40
Pyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak