Mintaj w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    2 szt.
  • cebula

    1
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • ząbek czosnku

    1
  • sól

  • koperek Prymat

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1/2 szt.
  • serek topiony

    50 g
  • olej

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mintaj w sosie koperkowym foto
Mintaj rozmrozić i polać sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę poszatkować i podsmażyć na oleju, następnie przelać do żaroodpornego naczynia, przykryć rybą.
Krok 2 - Mintaj w sosie koperkowym foto
Przygotować sos: do jogurtu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, sól, pieprz i wymieszać. Polać nim mintaja. Na wierzch można dodać serek topiony.
Krok 3 - Mintaj w sosie koperkowym foto
Piec ok. 30 min w 180 st. C.
Krok 4 - Mintaj w sosie koperkowym foto
Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 23.09.2014 09:25
mniam wygląda pysznie :)
gacopierz23 19.09.2014 17:33
smaczna rybka
eMMe 10.07.2013 21:39
Świetny pomysł na pożywny obiad:)
paulina2157 10.07.2013 19:17
bardzo lubię taka rybkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat