Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w sosie koperkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mintaj 2 szt.
cebula 1
jogurt naturalny 150 ml
ząbek czosnku 1
sól
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny 1/2 szt.
serek topiony 50 g
olej
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Mintaj rozmrozić i polać sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę poszatkować i podsmażyć na oleju, następnie przelać do żaroodpornego naczynia, przykryć rybą.
Krok 1 - Mintaj w sosie koperkowym foto
2
Przygotować sos: do jogurtu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, sól, pieprz i wymieszać. Polać nim mintaja. Na wierzch można dodać serek topiony.
Krok 2 - Mintaj w sosie koperkowym foto
3
Piec ok. 30 min w 180 st. C.
Krok 3 - Mintaj w sosie koperkowym foto
4
Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Krok 4 - Mintaj w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 23.09.2014 09:25
mniam wygląda pysznie :)
gacopierz23 19.09.2014 17:33
smaczna rybka
eMMe 10.07.2013 21:39
Świetny pomysł na pożywny obiad:)
paulina2157 10.07.2013 19:17
bardzo lubię taka rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak