Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety mrożone z mintaja 3 sztuki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj w panierce

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrozić i posypać przyprawą.Przygotować w miseczkach rozmącone jajka i bułkę tartą.
Krok 1 - mintaj w panierce foto
2
Filety zanurzać w jajku, a następnie w bułce.
Krok 2 - mintaj w panierce foto
3
Wkładać na gorący olej i piec z 2 stron na złoty kolor.
Krok 3 - mintaj w panierce foto
4
Podawać do obiadu.
Krok 4 - mintaj w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.09.2013 10:37
Lubię i bardzo często robię
EmciaPichci 24.05.2013 08:17
mniaaam!!!
ElizaT 27.01.2013 18:26
super rybka
Norgiusz 14.01.2013 13:32
swietna rybka
kasiek 23.12.2012 21:47
lubię mintaja
Magda24 19.12.2012 21:43
też tak robię
Mysiunia 19.10.2012 15:55
bardzo lubię :)
Mysiunia 19.10.2012 15:55
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak