Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filety z mintaja 3 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Panierka

mąka tortowa 2 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 1 jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w panierce

Każdego fileta pokruszyć solą i pieprzem z obu stron , następnie przyprawić pozostałymi przyprawami też po obu stronach . Panierować pierwsze w mące , później z mlekiem i roztrzepanym jajku i bułce tartej . Robić to z każdym kawałkiem fileta . Smażyć na złoty kolor po obu stronach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.05.2016 16:24
pyszna ryba
malaczarna23 14.07.2014 13:44
fajna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak