Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MINTAJ W ORZECHOWEJ PANIERCE.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby dowolnej 60 dag
jaja 2 szt
orzechy włoskie 20 dag
mąka 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
cytryny 1 szt
olej ml 100
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: MINTAJ W ORZECHOWEJ PANIERCE.

Filety rozmrozic.Orzechy zmiksowac lub w ściereczce potłuc tłuczkiem do mięsa.
Rozdrobnione orzechy wymieszac z tartą bułką. Rybę natrzec solą i pieprzem, panierowac ją w mące,następnie w roztrzepanych jajkach,a na końcu w orzechach z bułka tartą. Filety usmażyc na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Po usmażeniu skropic rybę sokiem z cytryny. Potrawę podajemy z ziemniaczanym puree,oraz z sosem chrzanowym,
surówką z kiszonej kapusty lub z kapusty pekińskiej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak