Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w occie
Kroki postępowania
Filety mintaja rozmrozić. Pokroić na kawałki około 5 cm. Posolić.
filet z mintaja | 10 płatów |
tłuszcz do smażenia | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
mąka pszenna | 1 szklanka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2-3 szklanki |
jajko | 2-3 sztuki |
ocet 10 % | 3/4 szklanki |
woda | 4 szklanki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 6 łyżeczek |
cukier kryształ | 5 łyżeczek |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | 1 łyżeczka |
Ziele angielskie całe Prymat | 4 sztuki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
Filety mintaja rozmrozić. Pokroić na kawałki około 5 cm. Posolić.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: