Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w majonezowo koperkowej panierce

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Delikatny filet z mintaja w aksamitnej panierce.

Składniki:

Składniki:

filety z mintaja 250 gramów
majonez 1 łyżka
koperek świeży 1 łyżka
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w majonezowo koperkowej panierce

Filety osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 10 cm kawałki.
Majonez mieszamy z posiekanym koperkiem, solą, pieprzem i słodką musztardą. Marynujemy godzinę.
Mąkę mieszamy z bułką tartą, obtaczamy filety, smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak