Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w majonezie i panierce

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Prosty skład, niesamowity smak.

Składniki:

filety z mintaja 4 sztuki
majonez 4 łyżki
mąka kukurydziana 6 łyżek
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
nasiona sezamu 4 łyżki

Porada

W przepisie użyliśmy 4 polędwiczki z mintaja po 200 g każda.

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w majonezie i panierce

Prosty skład, niesamowity smak.

Polędwiczki kroimy, obtaczamy w majonezie. Przekładamy w chłodne miejsce na godzinę.

Obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.

Smażymy na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak