Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj w cebulowych krakersach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety mintaja 4 sztuki
krakersy 8 sztuk
ryż 200 gram
masło 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki
bulion drobiowy 500 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj w cebulowych krakersach

Filety opłukać pod letnią wodą i odłożyć aby nieco sę rozmroziły. Ryż wsypać do gotującego się bulionu,dodać łyżeczkę masła oraz listek laurowy. Gotować ok 25-30 minut. Jajko roztrzepać z odrobiną przyprawy uniwersalnej. Na patelni rozgrzać oliwę,filety obtaczać w jajku a następnie w pokruszonych krakersach. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać na gorąco z ryżem i np czerwona kapustą duszoną w jabłkowym soku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.11.2012 14:27
Smaczna ryba.
GOSIA18 06.11.2012 13:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak