Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w cebulowej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z mintaja 6 szt
jajko 2 szt
Cebulka smażona Prymat 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
jajko 2 szt
mleko 100 ml
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w cebulowej panierce

Filety z mintaja solę i pieprze z obu stron.

Do jednej miseczki wbijam jajka, dolewam mleko i rozbijam widelcem. W drugiej miseczce wsypuję bułkę tartą i prażoną cebulkę. Mieszam.

Na patelni rozgrzewam olej.

Filet obtaczam w jajku a następnie w bułce i cebuli prażonej. Smażę z obu stron na złoto.ok 3 min z jednej strony.

Usmażoną rybę przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć rybę z nadmiaru oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 09.01.2017 17:35
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak