Mintaj w cebulowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z mintaja

    6 szt
  • jajko

    2 szt
  • Cebulka smażona Prymat

    100 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 g
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    100 ml
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z mintaja solę i pieprze z obu stron.

Do jednej miseczki wbijam jajka, dolewam mleko i rozbijam widelcem. W drugiej miseczce wsypuję bułkę tartą i prażoną cebulkę. Mieszam.

Na patelni rozgrzewam olej.

Filet obtaczam w jajku a następnie w bułce i cebuli prażonej. Smażę z obu stron na złoto.ok 3 min z jednej strony.

Usmażoną rybę przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć rybę z nadmiaru oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 09.01.2017 17:35
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat