Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filety z mintaja
6 szt -
jajko
2 szt -
Cebulka smażona Prymat
100 g -
Bułka tarta klasyczna Prymat
50 g -
jajko
2 szt -
mleko
100 ml -
sól i pieprz
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Do jednej miseczki wbijam jajka, dolewam mleko i rozbijam widelcem. W drugiej miseczce wsypuję bułkę tartą i prażoną cebulkę. Mieszam.
Na patelni rozgrzewam olej.
Filet obtaczam w jajku a następnie w bułce i cebuli prażonej. Smażę z obu stron na złoto.ok 3 min z jednej strony.
Usmażoną rybę przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć rybę z nadmiaru oleju.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się