Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w bazylii

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Nie wiemy na czym polega fenomen serwowania ryby w piątek… Jednak zdarzyło się razu pewnego. I wyszło bardzo dobrze.

Składniki:

filety z mintaja 2 sztuki
bazylia świeża 1 garść
mąka 3 łyżki
jajko 1 sztuka
mleko 3,2% 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Porada

W przepisie użyliśmy polędwicy z mintaja.

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w bazylii

Polędwice oprószamy solą.
Bazylię siekamy.
Połowę mieszamy z mąką, drugą z bułką tartą.
Jajko mieszamy z odrobiną mleka, solą i pieprzem.
Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoto, na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak