Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w amarantusowo-kukurydzianej panierce
Ziarna amarantusa mieszamy z płatkami kukurydzianymi. Każdy kawałek ryby dokładnie obtaczamy w panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
filet z mintaja | 4 sztuki |
olej do smażenia |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżki |
ocet | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
ziarna amarantusa | 100 gram |
płatki kukurydziane | ok. 2 szklanki rozdrobnionych |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: