Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w amarantusowo-kukurydzianej panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z mintaja 4 sztuki
olej do smażenia

Marynata

koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ocet 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Panierka

ziarna amarantusa 100 gram
płatki kukurydziane ok. 2 szklanki rozdrobnionych

Porada

Podajemy z ryżem i sosem pomidorowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w amarantusowo-kukurydzianej panierce

Filety z mintaja myjemy i kroimy na kawałki. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, po czym wrzucamy do niej kawałki ryby i odstawiamy na dwie godziny do lodówki.
Ziarna amarantusa mieszamy z płatkami kukurydzianymi. Każdy kawałek ryby dokładnie obtaczamy w panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 03.11.2014 14:25
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak