Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj smażony w paprykowej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 rozmrożone
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat ok 1 szklanka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj smażony w paprykowej panierce

1. Rybę myjemy i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy na kawałki i nacieramy przyprawą do ryb.

2. Jajka roztrzepujemy w misce, bułkę tartą mieszamy na talerzyku z papryką słodką. Rybę maczamy w jajku, następnie panierujemy w bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy rybę i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony na rumiano. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena 28.07.2016 16:29
Pyszności :)
cukiereczek 25.07.2016 18:16
i taką rybkę chętnie zjem
Konczi 25.07.2016 17:12
lubię rybki w innej odsłonie - paprykowa? czemu by nie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak