Mintaj smażony.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    1/2 kg
  • olej do smażenia

    4 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mintaja podzielić na porcje,osolić,oprószyć pieprzem cytrynowym,odstawić na godzinę do lodówki.Bułkę tartą wymieszać z mąką.
Opanierować i usmażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju,ok. 20 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 21.12.2013 06:30
pycha rybka
ankaryba 20.11.2013 11:38
smaczna rybka :-)
Angelika10 16.11.2013 00:34
smaczny obiad ;)
m1monika 03.11.2013 16:07
lubię rybki :-)
Ela15 31.10.2013 09:01
bardzo dobra rybka
mysza75 26.10.2013 12:54
pyszna rybka na obiad
Dorota37 15.10.2013 14:39
pyszny obiadek
Seba 10.10.2013 14:15
smaczna rybka
jeta72 25.09.2013 12:49
smaczna rybka :-)
Ewelina38 14.09.2013 15:27
bardzo lubię takie dania :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat