Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj po parysku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 60 dag
boczek 15 dag
cytryna
natka pietruszki
marynata
olej 5 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
sól
pieprz
pieczarki 25 dag
tymianek 1/2 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj po parysku

Starannie połączyć wszystkie składniki marynaty. Umyte i osuszone filety pokroić w grubą kostkę, ułożyć w salaterce, zalać marynatą, delikatnie wymieszać, przykryć, zostawić na noc w lodówce. Boczek pokroić w drobną kostkę. Na szpadki nadziewać boczek, pieczarki, rybę. Piec na grillu, w piecyku lub na patelni, skrapiając marynatą. Udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak