Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj paprykowo- czosnkowy w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 2 szt
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
mąka tortowa do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 1 szt
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj paprykowo- czosnkowy w panierce

Filety z mintaja posypujemy solą morską, papryką słodką mieloną oraz czosnkiem. Odstawiamy aby nasza rybka przeszła marynatą na ok godzinę. Po tym czasie oprószamy mąką, jajkiem i bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.01.2016 09:46
pyszne danie podano
Jolcia_90 19.01.2016 20:03
Rybka zapewne smaczna. Bardzo ładnie podana :)
Madzai 19.01.2016 18:11
Pyszny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak