Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj otulony pesto i ciastem francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 30 dkg
pesto 2 łyżki
ciasto francuskie 1 op
jajko 1 szt
sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj otulony pesto i ciastem francuskim

Mintaja kroimy na kawałki. Układamy na płacie ciasta francuskiego. Nakładamy pesto i równo smarujemy. Ciasto nacinamy po bokach i zawijamy warkoczyka. Jajko roztrzepujemy widelcem i smarujemy ciasto, posypujemy sezamem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170 stopniach ok 20 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 08.04.2015 19:47
smacznie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak