Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj na szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mintaj 4 filety
szpinak mrozony w kostkach 30 dag
żółty ser 5 plastrów
pomidor duzy 1 szt.
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
masło 2 łyżki
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj na szpinaku

Szpinak, przyprawiamy sola, czosnkiem i gotujemy z masłem aż woda odparuje. Rybę nacieramy sola i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wkładamy szpinak, na nim układamy rybę, plastry sera i plastry pomidorów. Wszystko posypujemy bazylią. Zapiekamy w temp. 180 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak