Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj gotowany

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 2 kawałki
sok z cytryny 1 łyzeczka
włoszczyzna suszona 1 łyzeczka
marchewka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
pieprz 2 ziarenka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj gotowany

Kroki postępowania

1
Zamrożony filet z mintaja kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy.
Krok 1 - Mintaj gotowany foto
2
W garnku gotujemy ok 0,5 litra wody z ograną marchewką, włoszczyzną, liściem, zielem angielskim i kulkami pieprzu. Solimy do smaku.
Krok 2 - Mintaj gotowany foto
3
Do gotującego sie wywaru wrzucamy kawałki ryby i gotujemy ok 7-10 minut. Wyciągamy kawałki ryby, można posypac delikatnie solą i pieprzem lub podać z sosem koperkowym. U mnie podane na mieszance warzyw.
Krok 3 - Mintaj gotowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 04.02.2013 09:51
fajnie wygląda
Joannasz3190 03.02.2013 19:50
W takiej wersji też musi być pyszny :)
marcia7 03.02.2013 19:30
samo zdrowie, ale mi się zawsze rozpada
Miki 03.02.2013 19:26
super
Monika58 03.02.2013 18:37
dobre
Gracer 03.02.2013 18:34
super
Konczi 03.02.2013 18:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak