Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj curry w omlecie cukiniowo-marchewkowym z koperkiem i mieta

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1/2 sztuki
marchewka 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
mleko 3 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
curry
mintaj 4 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj curry w omlecie cukiniowo-marchewkowym z koperkiem i mieta

Kroki postępowania

1
Rybę oczyszczamy z ości i przekrawamy na pół. Koperek drobno siekamy. Posypujemy przyprawą do ryb, curry, pieprzem, solą i odrobiną koperku. Pozostawiamy na minimum 30 minut w lodówce.
Krok 1 - mintaj curry w omlecie cukiniowo-marchewkowym z koperkiem i mieta foto
2
W między czasie przygotowujemy masę do omletu. Cukinię i marchewkę ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach. Jajka rozmącamy trzepaczką, a następnie dodajemy do nich mąkę, starte warzywa, odrobinę koperku, posiekane listki świeżej mięty oraz sól.
Krok 2 - mintaj curry w omlecie cukiniowo-marchewkowym z koperkiem i mieta foto
3
Kawałki ryb obtaczamy w masie omletowej i smażymy na rozgrzanym oleju do lekkiego zarumienienia.
Krok 3 - mintaj curry w omlecie cukiniowo-marchewkowym z koperkiem i mieta foto
4
Usmażone kawałki ryb kładziemy na liściach sałaty lodowej, oprószone świeżym koperkiem i skropione sokiem z cytryny.
Krok 4 - mintaj curry w omlecie cukiniowo-marchewkowym z koperkiem i mieta foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - mintaj curry w omlecie cukiniowo-marchewkowym z koperkiem i mieta foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 17.11.2013 10:48
fajnie wygląda
marzencia2007 23.10.2013 15:03
zjadła bym ze smakiem ;)
gusia1000 04.10.2013 00:44
Dobra ryba.
Angelika10 10.08.2013 23:40
bardzo ciekawy przepis
ppaulina 28.07.2013 10:18
wyglada rewelacyjnie
Aannkaa82 02.07.2013 18:09
Wygląda bardzo apetycznie.
adelajda 12.05.2013 07:59
musi być smaczna taka ryba
caralajna 09.04.2013 07:02
piękne kolory, smaczny przepis
Dorota37 22.03.2013 12:09
Świetne połączenie i super wygląda :-)
Bernadeta1 21.03.2013 01:07
wygląda bardzo smacznie
Granita 19.03.2013 12:04
wygląda jak przebudzenie wiosny pod śnieżną pierzynką;rewelacyjny
anemon 15.03.2013 13:03
Apetyczny pomysł na mintaja.
Mysiunia 04.03.2013 18:41
Dziękuję za zgłoszenie - przepis został przyjęty do konkursu :)
Rafał3 04.03.2013 08:57
super pomysł
Megg 04.03.2013 08:53
wygląda rewelacyjnie i musi bardzo smakować :)
IwonaDD 04.03.2013 08:40
no wygląda zachwycająco smacznie - komplementy
Pyszota 04.03.2013 08:36
rewelacja, bardzo apetyczne
cooleczka 04.03.2013 07:57
brzmi kusząco; generalnie nie lubię mintaja, ale na takiego skusiłabym się :)
Janina 04.03.2013 07:36
Bardzo pyszne
msmors 04.03.2013 07:34
bardzo smaczne danie.
w mojej kuchni 04.03.2013 00:08
bardzo ciekawa panierka do ryby godna wypróbowania
Klausia 03.03.2013 23:34
Składniki, które nie zapisują się w przepisie to: ryba mintaj 4 kawałki, sól, pieprz cytrynowy, przyprawa do ryb Prymat, curry, listki świeżej mięty, mąka pszenna 2 łyżki, świeży koperek 1 pęczek, 2 liście sałaty lodowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak