MIni-torciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    2/3 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • masa do przełożenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, potem, mieszając łyżką dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na dużą blachę i pieczemy ok 15 min w 180 C, do suchego patyczka. Gdy biszkopt trochę przestygnie, wycinamy szklanką krążki. Przecinamy je w połowie i smarujemy ulubioną masą, albo bitą śmietaną. Resztę ciasta możemy pokruszyć i zrobić np. bajaderki ( są w moich przepisach).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna37 21.12.2011 10:45
dobre
barbara11561 19.12.2011 07:22
świetne
ilka_86 29.08.2011 09:40
fajny pomysł
Justa32 27.08.2011 15:33
super
marzencia2007 17.06.2011 16:51
pyszności :)
angelika14 05.05.2011 10:50
super przepis
Barbara40 23.02.2011 17:05
Wspanialy pomysl !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat