MINI-PTYSIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/2 kostki
  • woda

    1 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • jajka

    4 szt
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę ze szczyptą soli i margaryną.Wsypać mąkę i energicznie mieszać ,aż ciasto będzie odchodziło od ścianek garnka i zbije się ściśle.Wystudzić i mikserem wmieszać kolejno jajka.Przełożyć do rękawa cukierniczego i na wysmarowaną blaszkę wyciskać małe porcje ciasta.Można nakładać łyżeczką.Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku .Po upieczeniu lekko uchylić piekarnik w celu odparowania.Nadziewać śmietaną lub kremem budyniowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 02.03.2014 08:09
Dla mnie pycha :-)
misia53 12.09.2013 15:36
wspaniałe ptyśki
RenataZ-et 14.07.2013 22:04
coś wspaniałego
sara1 05.06.2013 22:02
apetyczne słodkości
sara1 05.06.2013 22:02
apetyczne słodkości
Beata23 28.03.2013 19:48
lubię ptysie
Pani Domu 27.01.2013 17:24
smaczne
MagdaXXX 26.11.2012 09:36
super
Krystyna32 30.10.2012 08:11
pycha
Norgiusz 18.10.2012 16:33
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat