Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tortille

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tortilla 6 placków
serek kanapkowy biały 200 g
szynka
ser żółty
pomidor
ogórek zielony
szpinak świeży
cebula biała
pieczarki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tortille

Kroki postępowania

1
Placki tortilla posmarować serkiem
Krok 1 - Mini tortille foto
2
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki i usmażyć z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić na paski, ser również. Ogórka pokroić na cienkie plasterki. Pomidora umyć, pokroić na plasterki. Szczypiorek i szpinak opłukać. Na plackach tortilla układać wybrane składniki.
Krok 2 - Mini tortille foto
3
Ciasno zwinąć i owinąć w folię spożywczą.
Krok 3 - Mini tortille foto
4
Włożyć do lodówki na 2-3 godziny, aby dobrze się skleiły i nie rozpadały przy krojeniu. Po tym czasie pokroić w plastry ok. 2-3 cm.
Krok 4 - Mini tortille foto
5
W każdy kawałek można wbić wykałaczkę, aby łatwiej się je brało, a także, aby je "trzymała".
Krok 5 - Mini tortille foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 29.04.2016 22:31
smaczne : )
agnieszka214 29.04.2016 18:44
Kuszace tortellini

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak