Mini torciki z miłości do słodkosci

Mini torciki z miłości do słodkosci

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • herbata

    1/2 szkl
  • kakao

    1 łyżka
  • olej

    2 łyzka
  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżka
  • powidła śliwkowe

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
  • masa

  • budyń

    1 szt
  • serek mascarpone

    250 g
  • cukier

    2 łyżka
  • margaryna

    1/2 szt
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę .
Następnie dodajemy płynne składniki czyli olej , powidła , zimna herbata
Następnie mąkę mieszamy z kawą i kakao i sodą dodajemy do masy i meiszamy ,ciasto wykładamy na blachę 36x24cm i pieczemy 5-7 min w tem 190st
Po upieczeniu wykrajamy koła o wielkości 4 cm , jeśli grubość ciasta na to pozwala to przekrajamy jeszcze mini spody do tortu na pół , dzięki temu uzyskujemy dodatkowe elementy . Mi z całej blachy wyszło 45 spodów ,z czego zrobiłam 15 torcików , kazdy 3 razy przełożyłam kremem .
Masa;
budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w 1 szkl mleka i studzimy .
Margarynę ucieramy z cukrem do białości , następnie dajemy zimny budyń a na koniec serek mascarpone , przekłądamy jak normalny tort , dekorujemy również tak samo , ja jeszcze stopiłam jedą czekoladę i polałam górę :)
Wyszły śliczne miłosne torciki :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 25.02.2013 07:29
Goscie też zachwyceni , miłe uczucie ze smak i wygląd się podoba
waniliowapanienka 24.02.2013 15:50
wygląda genialnie, aż ślinka cieknie :)
Anna133 24.02.2013 09:42
fajnie podać na przyjęciu takie małe torciki , choć pracy z nimi było sporo
pycia9 24.02.2013 09:27
świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat