Mini torcik bezowy z kremem śmietankowo-cytrynowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bezy

    4 blaty o średnicy 8 cm
  • śmietana 30%

    150 ml
  • Krem:

    3 łyżki cytrynowego
  • bezy

    12 małych sztuk
  • truskawki

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy na sztywno. Mieszamy z 2 łyżkami kremu cytrynowego. Na dwa blaty bezowe wykładamy po ok. 1/3 kremu. Przykrywamy pozostałymi dwoma blatami. Wierzch smarujemy kremem cytrynowym, na środek wykładamy po łyżce kremu śmietanowo-cytrynowego. Na brzegach kładziemy beziki. Dekorujemy truskawkami. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 03.11.2014 20:55
zachęcająco wygląda
gosia561 03.11.2014 12:52
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat