Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini torcik bezowy z kremem śmietankowo-cytrynowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bezy 4 blaty o średnicy 8 cm
śmietana 30% 150 ml
Krem: 3 łyżki cytrynowego
bezy 12 małych sztuk
truskawki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini torcik bezowy z kremem śmietankowo-cytrynowym

Śmietanę ubijamy na sztywno. Mieszamy z 2 łyżkami kremu cytrynowego. Na dwa blaty bezowe wykładamy po ok. 1/3 kremu. Przykrywamy pozostałymi dwoma blatami. Wierzch smarujemy kremem cytrynowym, na środek wykładamy po łyżce kremu śmietanowo-cytrynowego. Na brzegach kładziemy beziki. Dekorujemy truskawkami. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.11.2014 20:55
zachęcająco wygląda
gosia561 03.11.2014 12:52
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak