Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tartaletki z wędzonym pstrągiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 200 g
jajko 1 szt
margaryny lub masła 1/2 kostki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
pieprz w młynku 1 szczypta
wędzonego pstrąga 150 g
kaparów 1/2 szklanki
Kompozycja ziół i przypraw 1 łyżeczka
majonezu tradycyjnego 2 łyżki
ogórki 4 szt
oliwki nadziewane papryką 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tartaletki z wędzonym pstrągiem

Mąkę wsypujemy na stolnicę robiąc kopczyk. W środek wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Wyrabiamy ciasto do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim malutkie foremki. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy w 190 C około 15-20 minut. Ogórek, kapary ( zostawiamy kilka do dekoracji),oliwki kroimy w kosteczkę. Filet z pstrąga rozdrabniamy widelcem. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i kompozycją ziół oraz dodajemy majonez. Tartaletki po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Po czym napełniamy farszem. Jeszcze raz delikatnie posypujemy kompozycją ziół Fit up i na górę każdej tartaletki dajemy kapary.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.03.2015 11:17
Też takie robię
Klausia 02.12.2013 12:19
fantastyczne bardzo mi się podobają :)
Rafał10 03.07.2012 09:41
super przekąska! Pięknie wygląda i na pewno jest bardzo smaczna :)
wwesolek 28.10.2011 19:27
pomyslowo
Tomek13 28.10.2011 19:23
super
cooleczka 25.10.2011 10:30
wygląda smakowicie :)
Jarlin 25.10.2011 08:57
apetyczne
Emilia22 25.10.2011 08:26
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak