Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tartaletki z pastą z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Mini tartaletki z pastą z tuńczyka to banalnie prosta do przygotowania, a zaraz niebanalna przekąska. Wysublimowanego smaku dodają jej cebulki - perłowa oraz złota marynowana. 

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 1 łyżka
Sól himalajska Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
koperek do smaku
szczypiorek do smaku
Cebulka perłowa marynowana Smak 8 sztuk
Cebulka złota marynowana Smak 8 sztuk
gotowe spody do tartaletek 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tartaletki z pastą z tuńczyka

Szybki przepis na pyszną przekąskę, którą możesz przygotować w niespełna 30 minut, np. podczas wizyty niespodziewanych gości.

Mini tartaletki z pastą z tuńczyka i jajek na twardo podawaj z dwoma rodzajami marynowanych cebulek SMAK - perłową oraz złocistą, udekorowane koperkiem i szczypiorkiem. 

1. Jajka rozgnieć widelcem. Dodaj odsączonego z oleju tuńczyka i wymieszaj.

2. W miseczce wymieszaj majonez z jogurtem. Posól i popieprz do smaku.

3. Dodaj sos do pasty i wymieszaj do połączenia się składników

4. Spód tarteletek wypełnij pastą, na wierzchu połóż cebulki. Całość posyp szczypiorkiem i udekoruj koperkiem.

 

Mini tartaletki z pastą z tuńczyka to świetny pomysł na karnawałowe przyjęcie. Zobacz także inne propozycje imprezowych przekąsek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak