Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tarta z kaszą jaglaną i pieczonymi jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 szklanki mąki
1-2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyzeczka cukru waniliowego
2-3 łyżek cukru pudru
2-3 łyżki kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tarta z kaszą jaglaną i pieczonymi jabłkami

Margarynę siekamy nożem z mąką przesianą z proszkiem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ręcznie.
Uformowałam kulkę, włożyłam do folii i do zamrażalnika na 15 minut.

Składniki na nadzienie;

1/2 szklanki kaszki jaglanej ugotowanej w szklance wody z łyżką masła.(najlepiej wieczorem dzień wcześniej)
Pieczone jabłka z cynamonem i cukrem. 1 i 1/2 szklanki.

Składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem.
Piekłam w 160* około 20 minut.
Rozmiar formy ; średnica 15 cm.
Bardzo chrupiące kakaowe ciasto a w środku kaszka z jabłkami. Całe danie pachnie cynamonem.
Doskonałe jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Dla łasuchów jednym słowem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 12.12.2016 11:46
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak