Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tarta tatin z winogronami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
winogrona 300 g
cukier trzcinowy 3 łyżki
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tarta tatin z winogronami

Kroki postępowania

1
Foremki do zapiekania posmarować masłem i posypać częścią cukru.
Umyte winogrona przekroić na pół, usunąć pestki i poukładać dość ciasno w foremkach .
Posypać pozostałym cukrem, obłożyć resztą masła.
Krok 1 - Mini tarta tatin  z winogronami  foto
2
Z ciasta wyciąć krążki o średnicy nieco większej niż foremki i starannie przykryć nimi wierzch owoców.
Ciasto nakłuć w kilku miejscach, można posmarować jajkiem.
Krok 2 - Mini tarta tatin  z winogronami  foto
3
Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 ° C i piec przez ok. 15-20 minut.
Krok 3 - Mini tarta tatin  z winogronami  foto
4
Po upieczeniu odczekać chwilkę , po czym odwrócić foremki, wyjąć ciasteczka i ułożyć na półmisku owocami do wierzchu.
Krok 4 - Mini tarta tatin  z winogronami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.09.2014 21:54
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak