Mini taco bites z krewetkami i czosnkiem marynowanym

Mini taco bites z krewetkami i czosnkiem marynowanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Mini taco bites z krewetkami i czosnkiem marynowanym zrobione z tortilli - świetna i efektowna przekąska na przyjęcie urodzinowe lub imprezkę.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki koktajlowe

    250 gramów
  • tortilla pszenna

    3-4 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • szalotka

    1 sztuka
  • awokado

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek zielony

    1/2 sztuki
  • fasola czarna

    3-4 łyżki
  • oliwki zielone Smak

    2-3 łyżki
  • ser cheddar

    50 gramów
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Z tortilli wytnij  szklanką kółeczka. Umieść je w formie do muffinek.

2. Zapiecz przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

3. Poszatkuj drobno szalotkę i czosnek. Wrzuć na rozgrzane masło do zeszklenia. Po chwili dodaj krewetki (obrane i oczyszczone). Dodaj świeżo zmielony pieprz i szczyptę soli. Odstaw do ostygnięcia.

4. Pokrój awokado, czosnek marynowany, ogórka, pomidory, oliwki. Zetrzyj na wiórki cheddar.

5. Każdą sakiewkę posmaruj pastą z pomidorów, cząstkami awokado, czosnkiem marynowanym Smak, czarną fasolą, oliwkami, serem cheddar, kawałkami ogórka, świeżym pomidorem i usmażonymi na maśle krewetkami. 

 

 

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat