Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini szarlotki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Suche składniki

mąka 1 szkl
płatki owsiane 2 łyżki
posiekane orzechy włoski 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/3 szklanki
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
szczypta soli

Mokre składniki

1 jajko
śmietana 12% 1/2 szkl.
olej 1/4 szklanki

Kruszonka

masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
cukier 2 łyżki

Nadzienie

smażone jabłka 170 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mini szarlotki

Suche składniki mieszamy w 1 misce, w drugiej misce mieszamy mokre składniki. Łączymy je razem, mieszamy łyżką. Nakładamy do foremek na muffinki po 1 łyżce ciasta, na to nakładamy 1 łyżeczkę prażonych jabłek, przykrywamy łyżką ciasta, posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 20 min, w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.04.2016 09:11
Apetyczne, bardzo apetyczne !
iziona 06.04.2016 11:52
Przeurocze i pewnie pyszne :)
Wiesława1 06.04.2016 11:23
Pysznie wygladaja
gosia56 06.04.2016 08:05
na pewno pyszne;)
kd045 06.04.2016 06:12
Smakowity przepis
MałaMi89 05.04.2016 23:15
Małe pychotki :) piekę czasem podobne :)
Jolcia_90 05.04.2016 21:39
super mini szarlotki :)
Iwusia 05.04.2016 21:28
fajne te babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak