Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini serniczki z jagodami

5.0
(25)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Dekoracyjne i smaczne serniczki z jagodami w foremkach waflowych.

Składniki:

Serniczki

twaróg półtłusty 1 kilogram
masło 82% 20 dag
jajko 3 sztuki
cukier 1.5 szklanki
budynie śmietnkowe 2 sztuki
aromat śmietankowy 3 kropli
jagody 0.5 szklanki
migdały siekane 8 łyżeczek
cukier wanilinowy 1 łyżka

Porada

Mini serniczki możemy przygotować w korpusach do babeczek lub w foremkach waflowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Mini serniczki z jagodami

Twaróg przekręcamy przez maszynkę dwukrotnie i wkładamy do garnka.

Masło kroimy na drobne kawałki i dodajemy do twarogu. Wsypujemy cukier oraz cukier wanilinowy. Dodajemy całe jajka i wszystko mieszamy.

Garnek stawiamy na małym ogniu ciągle mieszając doprowadzamy do połączenia się składników, a następnie do zagotowania.

Dodajemy budyń w proszku, mieszamy i zdejmujemy z ognia.

Po zdjęciu z ognia dodajemy kilka kropli aromatu i dzielimy ser na dwie części.Jedną pozostawiamy białą, a do drugiej dodajemy jagody i mieszamy.

Po ostudzeniu przygotowane foremki napełniamy serem, wierzch posypujemy migdałami, dekorujemy owocami i wstawiamy do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak