Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini serniczki na zimno

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser mielony 500 gram
galaretka 3 opakowania
dżem truskawkowy 1 łyżka
żółty barwnik szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mini serniczki na zimno

Galaretki rozpuszczamy w połowie przewidzianej wody na opakowaniu , odstawiamy do przestygnięcia . Ser dzielimy na pół. Wiśniową galaretkę wlewamy po trochu do każdej foremki, ja użyłam silikonowej formy do mini babeczek i odstawiamy do zastygnięcia. Do jednej połowy sera dodajemy dżem i truskawkową galaretkę , miksujemy . Przelewamy do połowy foremek truskawkowy serek. Pozostały ser miksujemy z cytrynowa galaretką( ja dodałam odrobinę żółtego barwnika) i wlewamy w pozostałe formy. Odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Przed wyjęciem ciasteczek z formy, wkładamy całą formę do wrzątku na kilka chwil i wyjmujemy serniczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 04.11.2013 08:05
świetne serniczki
Gracer 03.11.2013 21:28
mini ale jakie efektowne
Pyszota 03.11.2013 20:48
super serniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak