Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini serniczki gotowane z kiwi i nerkowcami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatników 200 g
jajko
budyń waniliowy 1
mąki ziemniaczanej łyżka
odrobina mleka
brązowego cukru 0,5 szklanki
masła 100 g
kiwi 2
nerkowce 100 g
masło 60 g
brązowy cukier 2 łyżki
twaróg 400 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Mini serniczki gotowane z kiwi i nerkowcami

Przygotowujemy gotowaną masę serową. W odrobinie mleka rozrabiamy proszek budyniowy, mąkę oraz jajko. W rondelku topimy masło z cukrem, dodajemy ser- cały czas mieszamy, aby powstała nam jednolita masa. Najlepiej jest to robić na niewielkim płomieniu. Dodajemy masę budyniową i cały czas mieszamy do momentu, aż masa się zagotuje. Zdejmujemy z ognia. Kiedy ser nieco przestygnie przekładamy nim herbatniki. Zdobimy kiwi i skarmelizowanymi nerkowcami (roztapiamy masło-60g, dodajemy cukier -2 łyżi i nerkowce, trzymamy na ogniu do momentu aż orzechy zbrązowieją i pokryją się warstwą karmelu). Plasterki kiwi i orzeszki dodajemy również do środka ciasteczka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 08.11.2013 21:33
swietny pomysl
kasienka23 30.10.2013 20:45
smakowite serniczki!
Aleksandra/Olcia 30.10.2013 17:48
szybko i pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak