Ewa

Mini serniczki gotowane z kiwi i nerkowcami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatników

    200 g
  • jajko

  • budyń waniliowy

    1
  • mąki ziemniaczanej

    łyżka
  • odrobina mleka

  • brązowego cukru

    0,5 szklanki
  • masła

    100 g
  • kiwi

    2
  • nerkowce

    100 g
  • masło

    60 g
  • brązowy cukier

    2 łyżki
  • twaróg

    400 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy gotowaną masę serową. W odrobinie mleka rozrabiamy proszek budyniowy, mąkę oraz jajko. W rondelku topimy masło z cukrem, dodajemy ser- cały czas mieszamy, aby powstała nam jednolita masa. Najlepiej jest to robić na niewielkim płomieniu. Dodajemy masę budyniową i cały czas mieszamy do momentu, aż masa się zagotuje. Zdejmujemy z ognia. Kiedy ser nieco przestygnie przekładamy nim herbatniki. Zdobimy kiwi i skarmelizowanymi nerkowcami (roztapiamy masło-60g, dodajemy cukier -2 łyżi i nerkowce, trzymamy na ogniu do momentu aż orzechy zbrązowieją i pokryją się warstwą karmelu). Plasterki kiwi i orzeszki dodajemy również do środka ciasteczka. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 08.11.2013 21:33
swietny pomysl
kasienka23 30.10.2013 20:45
smakowite serniczki!
Aleksandra/Olcia 30.10.2013 17:48
szybko i pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat