Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini serniczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

masło 125 g
cukier puder 3 łyżki
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
mąka krupczatka 1 1/2 szklanka

Masa serowa

twaróg zmielony 500 g
cukier puder 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
białko 2
śmietana 30% 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Porada

Podane składniki wystarczają na ok 12 serniczków

Przepis i sposób przygotowania na: Mini serniczki

Masło siekamy na kawałki, mieszamy z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 12 równych części i wylepiamy nimi foremki na babeczki.
Ser ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy śmietanę, mąkę ziemniaczaną i dobrze mieszamy. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy łyżką aby masa nie upadła. Rozkładamy masę na ciasto do foremek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.12.2015 22:41
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak