Mini serniczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1/2 szklanki
  • syrop malinowy

    3 łyżki
  • żelatyna

    1 łyżka
  • żelatyna

    3 łyżeczki
  • biszkopty okrągłe

    9 sztuk
  • czekolada

    1/3 sztuki
  • serek homogenizowany

    420 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gorącej wody wlewamy 3 łyżki syropu malinowego, a następnie mieszamy. Po chwili dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy, Żelatyna musi się rozpuścić. Przelać do kokilek ( lub szkła) ostudzić, wsadzić do lodówki . Wyciągamy gdy galaretka stężeje. Serki homogenizowane przekładamy do miski wsypujemy (na jeden serek 1 łyżeczka żelatyny) i całość ubijamy mikserem (około 3 minuty). Przekładamy do kokilek lub szkła. Jeśli robimy w kokilkach, to na wierzch kładziemy biszkopty- wstawiamy do lodówki na co najmniej 2h.W szkle - kruszymy biszkopty i na nie pokrojoną drobno czekoladą. Wyciągamy serniczki z kokilek maczając spód we wrzątku około minuty. Talerz przykładamy na wierzch kokilek,odwracamy do góry dnem i serniczki znajdują się na talerzu. "siekamy" dobrze schłodzoną czekoladę w drobne wiórki i obsypujemy boki czekolada. Podajemy.
*Możecie także wybrać dowolną galaretkę i rozpuścić w mniejszej ilości wody niż pokazuje instrukcja.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdziorka6 25.07.2013 14:51
wszystkie słodkosci są pyszne
agnieszka214 01.06.2013 13:06
szybkei i fajne
Kamila/kami007 04.05.2012 12:55
mniam
Agnieszka116 03.05.2012 21:48
Cudne!
Emilia22 03.05.2012 15:57
prezentują się super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat