Mini sałatki z tuńczykiem i sosem francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mix sałat

    1 garść
  • ogórek zielony

    1 szt
  • groszek zielony

    5 łyzek
  • musztarda francuska

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
  • ketchup

    1 łyżka
  • serk topiony

    1 łyżka
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1/2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mix sałat myjemy i osuszamy rozkładamy po małych miseczkach. Groszek zielony odsączamy i dajemy po łyżeczce do każdej sałatki. Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Plasterki układamy w miseczkach. Sałatkę solimy. Do każdej miseczki wkładamy łyżkę tuńczyka Robimy sos. Mieszamy majonez z serkiem topionym. Dodajemy musztardę francuska i ketchup. Bardzo dobrze ucieramy żeby składniki połączyły się. Dajemy po łyżeczce sosu na sałatkę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
arbuzowo 22.03.2013 16:40
ciekawy pomysł
babajaga1969 22.03.2013 13:45
apetycznie podane i smaczne :)
Mysiunia 22.03.2013 12:55
bardzo ładnie podane :)
Milena87 22.03.2013 12:51
świetnie wygląda
marcia7 22.03.2013 11:56
doskonała przekąska
iwa643 22.03.2013 11:05
Polecam na imprezę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat