Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini sałatki z tuńczykiem i sosem francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mix sałat 1 garść
ogórek zielony 1 szt
groszek zielony 5 łyzek
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
majonez 2 łyżki
ketchup 1 łyżka
serk topiony 1 łyżka
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini sałatki z tuńczykiem i sosem francuskim

Mix sałat myjemy i osuszamy rozkładamy po małych miseczkach. Groszek zielony odsączamy i dajemy po łyżeczce do każdej sałatki. Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Plasterki układamy w miseczkach. Sałatkę solimy. Do każdej miseczki wkładamy łyżkę tuńczyka Robimy sos. Mieszamy majonez z serkiem topionym. Dodajemy musztardę francuska i ketchup. Bardzo dobrze ucieramy żeby składniki połączyły się. Dajemy po łyżeczce sosu na sałatkę .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 22.03.2013 16:40
ciekawy pomysł
babajaga1969 22.03.2013 13:45
apetycznie podane i smaczne :)
Mysiunia 22.03.2013 12:55
bardzo ładnie podane :)
Milena87 22.03.2013 12:51
świetnie wygląda
marcia7 22.03.2013 11:56
doskonała przekąska
iwa643 22.03.2013 11:05
Polecam na imprezę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak