Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini sałatki „Śledź po tatarsku”

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mieszanka świeżych sałat 1 garść
ogórek konserwowy 1 duży
majonez 1 łyzka
pieprz do smaku
pieczarki marynowane 4 szt
filety śledziowe 2 matiasy

Przepis i sposób przygotowania na: Mini sałatki „Śledź po tatarsku”

* Składniki na 2 porcje

Do niewielkich miseczek nakładamy po porcji mieszanki sałat. Śledzie, ogórek oraz pieczarki kroimy w kostkę, a następnie mieszamy z majonezem i przyprawiamy pieprzem do smaku. Na sałacie układamy łyżkę sałatki śledziowej, a całość dekorujemy suszoną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 25.10.2012 10:11
Bardzo dobre
Cukiereczek13 18.09.2012 12:24
ale pyszny pomysł :)
smakowita 05.06.2012 18:39
super!
eli82 22.05.2012 17:49
mniam
marta1371 03.07.2011 17:31
Super
agnieszka189 09.02.2011 13:00
pychotka smakotka
MAR3STA 01.12.2010 17:14
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak