Mini sałatki „Śledź po tatarsku”

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka świeżych sałat

    1 garść
  • ogórek konserwowy

    1 duży
  • majonez

    1 łyzka
  • pieprz

    do smaku
  • pieczarki marynowane

    4 szt
  • filety śledziowe

    2 matiasy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

* Składniki na 2 porcje

Do niewielkich miseczek nakładamy po porcji mieszanki sałat. Śledzie, ogórek oraz pieczarki kroimy w kostkę, a następnie mieszamy z majonezem i przyprawiamy pieprzem do smaku. Na sałacie układamy łyżkę sałatki śledziowej, a całość dekorujemy suszoną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 25.10.2012 10:11
Bardzo dobre
Cukiereczek13 18.09.2012 12:24
ale pyszny pomysł :)
smakowita 05.06.2012 18:39
super!
eli82 22.05.2012 17:49
mniam
marta1371 03.07.2011 17:31
Super
agnieszka189 09.02.2011 13:00
pychotka smakotka
MAR3STA 01.12.2010 17:14
pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat