Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini rożki z kokosowym twarożkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 g
twaróg zmielony 300-350 g
żółtko jajek 2-3 szt.
cukier puder do smaku
cukier waniliowy 1 op.
mąka kokosowa 2 łyżki
lukier biały

Porada

Bardzo szybkie i mało kłopotliwe w przygotowanu pyszne ciasteczka, którymi dzieciaki nie pogardzą na kinderbalu albo na rodzinnej wycieczce :)

Przepis i sposób przygotowania na: Mini rożki z kokosowym twarożkiem

Ciasto francuskie rozwinąć z opakowania i rozłożyć na stolnicy. Radełkiem pokroić w niewielkie kwadraty o boku 5-6cm.
Mielony twaróg wymieszać z żółtkami, cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.
Dosypać mączkę kokosową i dokłądnie wymieszać.
Na środku każdego kwadratu kłaść malutką gałkownicą albo łyżeczką niewielkie porcyjki serka i sklejać z sobą dwa przeciwległe rogi. Lekko zakleić boki.
Rożki ułożyć w sporych odległościach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na rumiano w piekarniku nagrzanym do ok. 200*C
Po ostudzeniu polać niewielką ilością lukru i odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.07.2017 10:46
chętnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak